Prop de 450 escolars de Vilafranca participaran al Festival Cinema Castells

Sessió escolar del I Festival Cinema Castells

La segona edició del Festival de Cinema Castells (FCC), que se celebrarà a Vilafranca entre el 13 i el 15 d’octubre vinent, dedicarà quatre sessions als escolars de la ciutat. Els alumnes podran veure la pel·lícula Castellers del món, d’Agustí Corominas (2007).

Els matins de dijous 13 i divendres 14, el Festival Cinema Castells dedica la seva programació als escolars. Quatre escoles han confirmat la seva assistència amb alumnes de 4rt, 5è i 6è de primària. Es tracta de les escoles Vedruna, Pau Boada, Cristòfor Mestres i Estalella i Graells. Les sessions es faran al Cinema Kubrik i comptaran, el mateix dijous, amb la presència del seu director.

Castellers del món va ser rodada el 2006, sota la direcció d’Agustí Corominas i amb la participació del casteller vilafranquí Fèlix Miret. Narra les construccions humanes dels castells, la Muixeranga d’Algemesí (País Valencià), els govindes de Mumbai (Índia) i els acròbates de Marràqueix (Marroc). La pel·lícula es va presentar, precisament, al mateix cinema Kubrik en els actes de la Festa Major de Vilafranca del 2007.

El Festival Cinema Castells projectarà vuit documentals, una pel·lícula, 20 vídeos promocionals de colles i tres presentacions d’altres treballs audiovisuals que estan en elaborant-se. A més, també inclou altres actes, com un tast de vins i un diàleg entre els dos històrics castellers Francesc Moreno Melilla i Juan Antonio Romero, Juanatxo. Les sessions es duran a terme a l’auditori del Vinseum (dijous a la tarda) i a la sala Zazie del Casal (divendres tarda, dissabte matí i dissabte tarda). Tots els actes tenen entrada lliure.

Consulteu el programa