Neix Immaterials, la nova proposta audiovisual associada al Festival Cinema Castells

Josep Forn, Núria Marín, Josep Majoral i Mireia Codina, avui signant el document de constitució d’Immaterials, al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa

Immaterials és la nova proposta audiovisual internacional dedicat al patrimoni immaterial mundial reconegut per la Unesco, i que sorgeix de l’associació entre Terrassa i Sant Julià de Lòria (Andorra). De fet, Terrassa acollirà els dies 26, 27 i 28 de novembre la primera edició del Festival Cinema Castells, organitzat per la Revista Castells en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa. Una primera mostra d’Immaterials ja es podrà veure l’últim dia de Festival, amb dues projeccions.

Terrassa i Sant Julià de Lòria són dues poblacions protagonistes del patrimoni immaterial reconegut per la Unesco. La ciutat vallesana, pel seu pes casteller, i l’andorrana, per les Festes del Foc. Immaterials preveu que se sumin poblacions d’arreu del món, i que cadascuna celebri el seu propi festival vinculat a un element del patrimoni immaterial. L’any vinent Sant Julià s’afegirà a Terrassa, i celebrarà el festival dedicat a les Festes del Foc, amb un fort arrelament al pirineu andorrà, català, francès i aragonès.

L’acte de constitució d’Immaterials s’ha celebrat aquest diumenge al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, i l’han encapçalat, per la part de Terrassa, la tinent d’alcade, Núria Marín i el regidor Josep Forn, i per la part de Sant Julià, el cònsul major, Josep Majoral, i la cònsol menor, Mireia Codina, acompanyats del director del Festival Cinema Castells, Jordi Roigé, professionals audiovisuals andorrans i una delegació de l’Associació Unesco d’Igualada.

Josep Forn ha reiterat el compromís de Terrassa “en el món audiovisual amb infraestructures tan importants com el Parc Audiovisual de Catalunya, la Filmoteca o l’ESCAC, i en la potenciació del patrimoni immaterial com a valor de cohesió social”. Per al cònsol Josep Majoral, Immaterials “és una aposta clara de Sant Julià de Lòria per l’obertura, per l’art  i la creativitat”.